Ads

English French German Spain Dutch Portuguese Chinese Simplified

29 Μαρ 2014

4 παραλλαγές για Αυγοφέτες ή Γαλλικό τόστ (french toast)


freanch-toast
http://www.flickr.com (by Triphena Wong)
Αυγοφέτες …. συναντάμε πολλές ακόμα ονομασίες όπως armer ritter (Γερμανία), nun's toast (Αμερική), torriga (Ισπανία), Poor Knights of Windsor (Αγγλία). Στην πραγματικότητα όμως μιλάμε για εκείνες τις ωραιότατες, νοστιμότατες και λαχταριστές, τηγανητές φετούλες που εγώ προσωπικά έχω συνδυάσει με τα παιδικά μου χρόνια και κυρίως με τις Κυριακές. Επειδή όμως όλα αλλάζουν και εξελίσσονται, δείτε παρακάτω τέσσερις προτάσεις για κάπως «διαφορετικές» αυγοφετούλες.


1. Αυγοφέτες με τσουρέκι, βερίκοκο και παγωτό
augofetes-verikoko-pagwto
http://www.marthastewart.com
Υλικά
1 ροδάκινο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
4 φέτες τσουρέκι
10 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 πρέζα χοντρό αλάτι
1 κουταλιά της σούπας νερό
Παγωτό βανίλια

Εκτέλεση
Βήμα 1: Κόψτε το βερίκοκο σε φέτες και ανακατέψτε το με 3 κουταλιές ζάχαρη. Τοποθετήστε την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα ταψάκι μαζί με το τσουρέκι έτσι ώστε η ζάχαρη να καλύψει και τις δύο πλευρές του τσουρεκιού. Λιώστε 2 κουταλιές βουτύρου σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις φέτες τσουρεκιού και τηγανιστέ μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές ,
Βήμα 2: Σκουπίστε το τηγάνι και δυναμώστε τη φωτιά. Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο μαζί με τα βερίκοκα και αφήστε για ένα λεπτό.
ΒΗΜΑ 3: Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά , προσθέστε το νερό , και ανακατέψτε έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια σάλτσα. Χωρίστε το τσουρέκι σε πιάτα. Πάνω από τις φέτες τοποθετήστε τα βερίκοκα, και σερβίρετε μαζί με παγωτό αμέσως.  

2. Αυγοφέτες με ρικότα και σοκολάτα 
augofetes-rikota-sokolata
Υλικά:
1 φλιτζάνι τυρί ρικότα
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1/3 φλιτζάνι κουβερτούρα τριμμένη
2 μεγάλα αυγά
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος ( ή γάλα )
4 φέτες ψωμί για τόστ
2 κουταλιές βούτυρο
Ζάχαρη άχνη , για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βήμα 1: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το τυρί ρικότα, την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια και τη κουβερτούρα.
Βήμα 2: Σε ένα μπολ ή πιάτο, χτυπήστε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος μαζί. Απλώστε την κρέμα (βλ. βήμα 1) στις 2 φέτες ψωμιού και τοποθετήστε τις άλλες δύο από πάνω. Προσεκτικά βυθίστε το ψωμί στο μίγμα των αυγών.
Βήμα3:  Σε ένα τηγάνι λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε τις φέτες ψωμιού και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν (περίπου για 4 λεπτά σε κάθε πλευρά). Πασπαλίστε με άχνη και σερβίρετε αμέσως .

Πηγή: http://www.twopeasandtheirpod.com


3. Αυγοφέτες με σοκολάτα
augofetes-sokolata
http://www.kingarthurflour.com
ΥΛΙΚΑ
3 αυγά
50 γρ. ζάχαρη
60 ml γάλα φρέσκο
1 λοβός βανίλιας ή εναλλακτικά 1 καψάκι βανίλια σε σκόνη
3 κουτ. σούπας βούτυρο (ή μαργαρίνη)
12 φέτες τσουρέκι, φρέσκες ή μπαγιάτικες
150 γρ. κουβερτούρα, 55% κακάο (ή λευκή σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος), τριμμένη στην χονδρή πλευρά του τρίφτη

Εκτέλεση
Βήμα 1: Σε ένα μπολ χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα μείγμα σχετικά κολλώδες, αφράτο και ανοιχτόχρωμο. Το ρίχνουμε σε ένα βαθύ πιάτο. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 2: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας βούτυρο (ή μαργαρίνη), σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει. Βυθίζουμε 4 από τις φέτες τσουρεκιού στο γάλα, για 1 - 2 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, τις βγάζουμε, τις τινάζουμε ελαφρώς και τις περνάμε από το μπολ με τα μείγμα αυγών-ζάχαρης. Τις τινάζουμε ελαφρώς να φύγει η περίσσεια του πολτού, τις βάζουμε αμέσως στο τηγάνι, σε μονή στρώση, και τις τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσουν ρόδινη κρούστα, αλλά όχι να μαυρίσουν. Τις στρώνουμε σε μια μεγάλη πιατέλα και, όσο είναι ακόμη καυτές, τις πασπαλίζω με τριμμένη κουβερτούρα, η οποία θα λιώσει από την υψηλή θερμοκρασία και θα σχηματίσει μια λαχταριστή σοκολατένια σάλτσα. Αντί για κουβερτούρα μπορούμε να βάλουμε πραλίνα σοκολάτα.



4. Αλμυρές αυγοφέτες

ΥΛΙΚΑ
8 φέτες ψωμιού
2 μεγάλες φέτες καπνιστό μπέικον
4 αυγά
3/4 φλιτζάνι γάλα ( ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος)
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​σχοινόπρασο
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
αλάτι και πιπέρι
2-3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
4 φέτες ντομάτας
4 φύλλα μαρουλιού

Εκτέλεση
Βήμα 1: Προθερμάνετε το φούρνο. Ψήστε το μπέικον μέχρι να ροδίσει και γίνει τραγανό. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς. Ενώ ψήνεται το μπέικον, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, την κρέμα, το σχοινόπρασο, την παρμεζάνα και το αλεύρι. Συμπληρώστε αλάτι και πιπέρι. Τοποθετήστε το ψωμί σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο και καλύψτε με το μείγμα αυγών. Αφήστε για 20-30 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά.
Βήμα 2: Σε ένα τηγάνι λιώστε το λιώσει το βούτυρο. Όταν το βούτυρο τσιτσιρίζει, προσθέστε το ψωμί και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν (περίπου 3-5 λεπτά ανά πλευρά).
Βήμα: Σερβίρετε τα φέτες με ντομάτα, μαρούλι, μπέικον, τοποθετώντας τη μία φέτα πάνω στην άλλη


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου