Ads

English French German Spain Dutch Portuguese Chinese Simplified

26 Μαρ 2014

Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν δεν πίνουμε νερό

pothri-nero
http://www.flickr.com/photos/timthetrumpetguy/
Το 75% του σώματός μας είναι νερό. Και μόνο να σκεφτεί κανείς καλύτερα αυτή την πληροφορία, καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι αυτό το στοιχείο. Να σας δώσω και κάποιες επιπλέον πληροφορίες ο εγκέφαλος είναι 75% νερό, τα οστά από την άλλη 22%, ενώ οι μυς 75%. 



Με απλά λόγια όταν δεν λαμβάνουμε αρκετή ποσότητα νερού εμφανίζονται πονοκέφαλοι, πόνοι, κούραση, δυσκολία στην κίνηση κλπ. Για να μην αναφερθώ στη σχέση μεταξύ κολλαγόνου – δέρματος – εμφάνισης – σωματικού βάρους.  

Όταν η ποσότητα νερού στον οργανισμό μας μειώνεται κατά 1% νιώθουμε δίψα και αυτό είναι το πρώτο σημάδι της αφυδάτωσης. Η μείωση κατά 5% προκαλεί πυρετός, ενώ όταν το ποσοστό φθάνει στο 8%, δεν παράγεται σάλιο. Στο 10% η γλώσσα έχει στεγνώσει και η λειτουργία των νεφρών είναι πολύ περιορισμένη. Η μείωση κατά 20% οδηγεί τον οργανισμό σε μια κατάσταση κατά την οποία τα ζωτικά όργανα δεν λειτουργούν και ο άνθρωπος οδηγείται σε θάνατο. Η διαδικασία αυτή είναι τόσο γρήγορη…. αφού ζούμε χωρίς νερό μόλις τρεις ημέρες.   

Η ερώτηση που προκύπτει από τα παραπάνω είναι «πόσο νερό θα πρέπει να πίνουμε καθημερινά». Παρόλο που ισχύει η άποψη ότι τα 8 ποτήρια είναι αρκετά, η αποδεκτή ποσότητα εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες όπως διατροφή, σωματικό βάρος, συχνότητα ασκήσεων, κατάσταση υγείας κλπ. Ίσως το σημαντικότερο που πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι πως δεν είναι καλό να πίνετε νερό μόνο όταν διψάτε, γιατί μέχρι τότε έχετε ήδη αφυδατωθεί.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για να καταλάβετε τι πραγματικά συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν δεν πίνουμε νερό! 



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου