Ads

English French German Spain Dutch Portuguese Chinese Simplified

6 Απρ 2014

Κεκάκια με ροδόνερο

http://yoli-www.blogspot.gr
Ήθελα από το πρωί να σας δώσω αυτή τη συνταγή, αλλά βλέπετε ο χρόνος ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν φθάνει ……. Έτσι αναγκαστικά θα την διαβάστε τώρα τα μεσάνυχτα. Είναι εκπληκτική, δοκιμάστε την! Καλή σας όρεξη!


Με τα υλικά αυτά, βγαίνουν περίπου 16 κεκάκια με υπέροχο άρωμα.

Υλικά:
Για τα κεκάκια:
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ ροδόνερο
4 αυγά
200 γρ. αλεύρι
1 κ. μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα:
100 γρ. τυρί κρέμα 
100 γρ. βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ ροδόνερο

Για το γλάσο
100 ml. Κρέμα γάλακτος
100 γρ. κουβερτούρα
20 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Βήμα 1: Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ, ώσπου να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Προσθέτουμε το ροδόνερο και στη συνέχεια ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας να χτυπάμε

Βήμα 2: Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με το μίγμα που προετοιμάσαμε στο «Βήμα 1». Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τη ζύμη σε φορμάκια για cupcakes.

Βήμα 2: Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.

Βήμα 3: Για την κρέμα, χτυπάμε καλά μέχρι το βούτυρο να ασπρίσει. Σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ανακατεύουμε απαλά με τυρί κρέμα αρωματισμένο με ροδόνερο. Είναι καλύτερα να χτυπήσετε χώρια το τυρί για να παραμείνει πιο μαλακό.

Βήμα 4: Για το γλάσο, βάζουμε την κρέμα γάλακτος στη φωτιά και λίγο πριν βράσει, ρίχνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύουμε ώσπου να πάρει μια απαλή κρεμώδη υφή.

Βήμα 5: Γεμίζουμε τις τρύπες των cupcakes με κρέμα και ρίχνουμε από πάνω το γλάσο. Διακοσμούμε όπως επιθυμούμε εμείς, αφήνοντας το στάδιο αυτό στη φαντασία μας… . 


Καλή απόλαυση! Θα χαρώ πάρα πολύ, όσες φτιάξετε τα κεκάκια να μου στείλετε τα σχόλιά σας ή και φωτογραφίες από τις δημιουργίες σας. 
Πηγή: http://yoli-www.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου