Ads

English French German Spain Dutch Portuguese Chinese Simplified

11 Ιουν 2015

Κάηκα από τον ήλιο!Τι να κάνω?

Έρχεται σιγά σιγά το καλοκαιράκι και ο καιρός να αμοληθούμε στις παραλίες! Είμαστε χαλαροί σε μια ξαπλώστρα με καφέ και περιοδικό ή προσπαθούμε να παίξουμε ρακέτες ή βόλεϊ...έλα όμως που ο ήλιος καίει! Δείτε μερικές συμβουλές για να κάνετε ηλιοθεραπεία με ασφάλεια και μέτρο! Αν πάλι έχετε καεί ήδη...παρακάτω θα βρείτε μερικά κολπάκια ανακούφισης! 




Πρώτα από όλα οι πιο κατάλληλες ώρες για να κάνουμε την ηλιοθεραπεία μας είναι 8 με 12 πρωί και 5 με 8 το απόγευμα. Εννοείται πως έχουμε αντηλιακό, καπέλο και κλπ. Δεν ξεχνάμε να πάρουμε και ένα μπουκάλι με νερό μαζί ίσως και ένα ελαφρύ σνακ... 
Καλό θα ήταν στο πρώτο μας μπάνιο να μείνουμε περίπου 15 λεπτά στον ήλιο και σιγά σιγά να αυξάνουμε τον χρόνο έκθεσης. Αφού πετάξουμε τα παρεό βάζουμε αντηλιακό αρχίζοντας από 15 ή ανώτερο ανάλογα με τον τύπο του δέρματος. Αν πάλι δεν θέλετε να μαυρίσετε, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε την παραλία. Φορέστε ρούχα ανοιχτόχρωμα και αποφύγετε τον δυνατό ήλιο 12 με 5! 

Τώρα σε περίπτωση που καήκαμε ναι μεν θα κάνουμε ντους με κρύο νερό, θα βάλουμε μια ενυδατική, θα τρέξουμε στο σούπερ μάρκετ για γιαούρτι, αλλά αυτές θα είναι λύσεις ανακούφισης εφόσον έχουμε ένα μικρού βαθμού έγκαυμα. Για να ηρεμήσει όμως το δέρμα σας κάντε ένα μασάζ με ζελέ από αλόη βέρα (6,οο Ε) το οποίο έχετε βάλει από πριν στο ψυγείο. Εκτός του ότι κάνει καλό γενικά στο δέρμα θα σας δροσίσει ευχάριστα! 

Ξεχάστε τις πατάτες και τις οδοντόκρεμες γιατί δεν κάνουν δουλειά! Από την άλλη αν έχετε καλαμποκάλευρο επίσης μπορεί να βοηθήσει. 

Εννοείται πως την επόμενη δεν τρέχουμε ξανά για ρακέτες αλλά προσέχουμε  και καλύπτουμε τα καμένα σημεία και τέλος πίνουμε πολλά πολλά υγρά!

Ήξερες ότι (γιατί εγώ δεν το ήξερα) οι γιαγιάδες μας  έβαζαν στα εγκαύματα ροδοπέταλα μουλιασμένα σε ξύδι? Γιατί όχι, να το δοκιμάσουμε και αυτό!


Αν έχετε άλλα μυστικά, γιατροσόφια ή δικές σας συνταγές για εγκαύματα θα χαρούμε πολύ να τα διαβάσουμε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου